Εκπαιδευτική επίσκεψη στην αρχαία Αγορά,στους λόφους της Πνύκας, Φιλοπάππου και Νυμφέων


 Ποικίλη στοά 

  Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 τα τμήματα Β1 και Β5  στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και της Τεχνολογίας   επισκέφτηκαν   και περιηγήθηκαν στην Αρχαία Αγορά την Πνύκα , τον Λόφο Φιλοπάππου, Πνύκας και Νυμφέων και παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα για την ιστορία των γκράφιτι.

 Συγκεκριμένα,  το τμήμα  Β1 θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα  «Ιστορίες από χαράγματα και γκράφιτι στην Πόλη των Βράχων ». Οι μαθητές/τριες  περπάτησαν στους Λόφους της Πνύκας, Φιλοπάππου και  Νυμφέων και ανακάλυψαν  τη συναρπαστική πρόσφατη ιστορία τους και την αναγνώριση των μνημείων τους μέσα από τα αρχαία χαράγματα των βράχων. Ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από τις σημερινές αιτίες φθοράς της πόλης των Βράχων με έμφαση στο σύγχρονο γκράφιτι πάνω στις αρχαίες επιφάνειες και πρότειναν τρόπους  για την απομάκρυνσή  τους.

 Παράλληλα, το τμήμα  Β5 θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα «Μια παρέα φίλων στο Γυμνάσιο του Κεραμεικού», μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων θα γνωρίσουμε μαζί μια φανταστική παρέα Εφήβων που φοιτούν στο αρχαίο Γυμνάσιο του Κεραμεικού και είδαν από κοντά τα αρχαία γκράφιτι που αποκαλύφθηκαν εδώ. Μέσα από μια ψηφιακή παρουσίαση παρακολούθησαν την ιστορία των γραφημάτων , αλλά και τις φθορές που προκαλούν τα σύγχρονα γκράφιτι στα μνημεία.

Υπεύθυνη καθηγήτρια  διοργάνωσης της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η κυρία Παναγιωτοπούλου Ελένη (καθηγήτρια Τεχνολογίας).

 Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τις δράσεις και τις δραστηριότητες που παρακολούθησαν οι μαθητές/τριές μας.

Πνύκα    Παρθενώνας   Αρχαία Αγορά

 

Αρχαία Αγορά 3   Ποικίλη στοά  thumbnail 2thumbnail 1

Ιστορία grafitiΑρχαία αγορά 2

Grafiti 3

Επισκέπτες

1