Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση λήξης της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων


Οικογενειακή θόλωμα     Δήμαρχος   Ασημακοπούλου Παπαδάκης

  Την Παρασκευή 24/11/2023  η  Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας με συντονίστρια την κυρία Ασημακοπούλου  Αικατερίνη (ΠΕ 04.04) και με την παρουσία του διευθυντή μας κ. Δημητρίου Παπαδάκη  επισκέφτηκαν το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου και συμμετείχαν  στην εκδήλωση λήξης των δράσεων για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία του σχολείου μας με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου, με σκοπό την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων συσκευασίας!

Εργαστήρια θόλωμα     Δημιουργία θολωμένη

   Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν  σε βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για την αειφορία και την συμπερίληψη, με τίτλο «Όταν τα σκουπίδια γίνονται τέχνη», με σχολεία τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Σε αυτές τις δράσεις είχαν την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Δημητρίου και της ΑΜΚΕ No Waste 21. Συντονιστής της Δράσης για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων, με σύνθημα «Σκέψου αειφορία- Μείωσε Συσκευασία» είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Μείωσης Ανακύκλωσης.

Μπάλα θόλωμα  Μπάλα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λήξης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συνεργατικά καλλιτεχνικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών, να ολοκληρώσουν το γλυπτό με τις δημιουργίες τους, να τραγουδήσουν περιβαλλοντικά τραγούδια και να μοιραστούν μηνύματα για το περιβάλλον και την συμπερίληψη.

Ασημακοπούλου θόλωμα     1

 

Τίτλος φωτογραφίας για τον διαγωνισμό
Τέχνη και διαχείριση αποβλήτων …
Αφήστε τα παιδιά να μας δείξουν τον τρόπο!

 Εξώφυλλο

 

Επισκέπτες

1