Η σχολική μας εορτή της εθνικής επετείου στέλνει μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης


   Ελληνική επανάσταση εικόνα

  Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2022 η σχολική μας κοινότητα τίμησε με ιδιαίτερη χαρά και λαμπρότητα τη διπλή επέτειο της  Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου .

φωτό γιορτής από τάξη 2       ΑΥΤΗ ΣΟΣ ΑΠΟ ΤΞΑΗ

   Αρχικά, οι μαθητές και οι  μαθήτριες  συμμετείχαν στα τμήματά τους σε  επετειακές δράσεις και δραστηριότητες που είχαν οργανώσει και επιμεληθεί οι υπεύθυνοι/ες καθηγητές/τριες.

ΤΜΗΜΑ    ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ /ΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ   

Α1           ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΙΑ – ΤΖΑΝΟΥΛΙΝΟΥ ΠΗΓΗ

Α2           ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ- ΜΑΜΑΛΗ ΕΛΕΝΗ

Α3           ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ   ΜΑΡΙΑ-

Α4           ΣΥΚΑΡΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Α5           ΨΑΧΟΥΛΙΑ  ΙΩΑΝΝΑ- ΚΟΚΚΑΛΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Β1           ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ/ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Β2           ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΒΙΤΣΙΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

Β3           ΚΩΒΑΙΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ- ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΑΓΛΑΪΑ

Β4           ΜΑΤΖΙΩΡΟΥ  ΜΑΡΙΑ –  ΔΑΛΑΒΟΥΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Β5           ΣΤΟΓΙΑΝΟΒΙΤΣ ΜΛΑΝΤΕΝ- ΚΟΥΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

Γ1            ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΡΤΕΜΙΣ – ΚΟΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ

Γ2            ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΛΙΑΚΕΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Γ3            ΤΟΥΛΗ  ΦΛΩΡΑ- ΚΑΛΗΝΥΚΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Γ4            ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ

Γ5            ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ ΧΡΥΣΑ – ΚΟΪΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

   Στη συνέχεια, όλα τα τμήματα συνδέθηκαν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας webex με τη χορωδία του σχολείου μας, που τους τραγούδησε εορταστικά τραγούδια  με τη συνοδεία μουσικών οργάνων (κιθάρα, βιολί, αρμόνιο, μπουζούκι) υπό την επιμέλεια της μουσικού μας κυρίας Ελένης Μελαχροινάκη. Την τεχνική υποστήριξη της γιορτής είχε ο κύριος Κοϊμάς Αναστάσιος (φυσικός) και την τεχνική υποστήριξη των τμημάτων ο κύριος Λαμπρόπουλος Θεόδωρος και η κυρία Λέντα Μαρία, καθηγητές Πληροφορικής.

Τραγούδια χορωδίας

1,Σαράντα παλικάρια . Δημοτικό τραγούδι

2.Θούριος. Ρήγας Φεραίος

3.Τα  κλεφτόπουλα. Δημοτικό τραγούδι

4.Να “τανε το 21΄

Φωτογραφία χορωδίας κοντινή καλή          Χορωδία 2

    Μετά το τέλος  της χορωδίας  όλοι  οι μαθητές και οι μαθήτριες κατέβηκαν στον αίθριο χώρο του σχολείου και χόρεψαν μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου, αλλά και τους/τις εκπαιδευτικούς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Την επιμέλεια των χορευτικών είχαν οι καθηγητές της Φυσικής Αγωγής κυρία Αναστασοπούλου Βασιλική και ο κύριος Αλεξόπουλος Αντώνιος.

  Η εθνική μας επέτειος συσπείρωσε με εθνική υπερηφάνεια  στο κέντρο του αίθριου  χώρου του Στρογγυλού και τις δύο σχολικές κοινότητες στο πλαίσιο της  αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας του Τάκη Ζενέτου, ένα σχολείο που ενώνει και είναι ανοικτό σε όλη την κοινωνία. Το μήνυμα της ενότητας και της αλληλεγγύης είναι  πιο επίκαιρο από ποτέ στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Καλή παό πάνων     IMG_20220324_103050_resized_20220324_123610705

IMG_20220324_103057_resized_20220324_123607989           IMG_20220324_103106_resized_20220324_123608598

 

  

 

  Η Επανάσταση του 1821, εξακολουθεί να μας δείχνει τον δρόμο της πίστης στο ιδανικό της Ελευθερίας, την ανάγκη να υπερασπιστούμε τις αξίες της δημοκρατίας, της ομοψυχίας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, όσο δύσκολα και κρίσιμα και αν είναι τα χρόνια. Απαιτείται εγρήγορση, ενότητα και διαρκής αγώνας από όλους/ες μας  προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις της εποχής μας, να σταθούμε αντάξιοι/ες της ιστορικής μας πορείας και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Η απελευθέρωση της Ελλάδας το 1821 υπήρξε ένας μεγάλος σταθμός στη μακραίωνη ιστορία μας, ένα συλλογικό επίτευγμα, μία κοινή προσπάθεια ενός ηρωικού λαού. Είναι μια εποχή εθνικής υπέρβασης και μας συνδέει μαζί της η αδιάσπαστη ιστορική μνήμη και οι διαχρονικοί αγώνες για την εθνική ενότητα και αυτοσυνειδησία.

 Οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι εμπρός στα μεγάλα και διαχρονικά διακυβεύματα και να τα υπερασπιστούμε, εφόσον παραστεί ανάγκη.

 Αυτό το ιστορικό δίδαγμα  του 21΄ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο  που η διεθνής κοινότητα διέρχεται μια φοβερή πολιτική και ανθρωπιστική  κρίση. Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες στα κράτη που απειλείται η εθνική τους κυριαρχία και αξιοπρέπεια και στους λαούς που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο του πολέμου.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!

Επιμέλεια κειμένου :  Ελένη Μάμαλη-φιλόλογος -υποδιευθύντρια Β΄.

Επισκέπτες

5