Δημιουργία Εκπαιδευτικού Περιβαλλοντικού Ομίλου


Κυκλική οικονομία

Κατά το σχολικό έτος 2012-2022 θα λειτουργήσει στο Σχολείο μας Εκπαιδευτικός Περιβαλλοντικός  Όμιλος.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου θα γίνονται μετά το πέρας των μαθημάτων, κάθε Δευτέρα από τις 14.15 έως τις 15.15, στο χώρο του Σχολείου και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Ο Γενικός στόχος του Εκπαιδευτικού Περιβαλλοντικού Ομίλου είναι τόσο η ευαισθητοποίηση, όσο και η συμμετοχή των παιδιών σε Δράσεις που αποσκοπούν στην Προστασία του Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα μέσα από την ενασχόληση των παιδιών επιδιώκεται :

  • Να αναπτύξουν ερευνητική διάθεση, κριτική και δηµιουργική σκέψη για την προσέγγιση και κατανόηση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβληµάτων.
  • Να αναπτύξουν θετικές στάσεις για την πρόληψη και επίλυση µελλοντικών περιβαλλοντικών προβληµάτων.
  • Να συµµετέχουν ενεργά ως υπεύθυνοι πολίτες στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
  • Να μάθουν να συνεργάζονται, να υποστηρίζουν τις απόψεις τους, να παραθέτουν τα επιχειρήματά τους, να διαχειρίζονται τη διαφωνία τους, να σέβονται τις γνώμες των άλλων.

Επίσης κατά τη φετινή σχολική χρονιά η Περιβαλλοντική Ομάδα που θα δημιουργηθεί θα συντονίζει και θα παρακολουθεί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ΕΠΑΓΩΓΗ : ¨Κυκλική Οικονομία και μέλλον χωρίς απόβλητα¨.

Για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έγινε εκπαίδευση-ενημέρωση σε όλη τη σχολική κοινότητα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Σύντομα θα σταλεί ενημερωτική επιστολή και πλήρης οδηγός των δράσεων που θα γίνουν στο Σχολείο μας, προς όλους τους  κηδεμόνες.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Ασημακοπούλου Αικατερίνη

Εκπαιδευτικός (Γεωλόγος) και

Εντεταλμένη Σύμβουλος σε Θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος