Συμμετοχή του σχολείου μας σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ευγενίδου, σχολικού έτους 2021-22.


  Το σχολείο  μας την εβδομάδα από 1 ως 4 Νοεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας και διδάσκουσα την κυρία Παναγιωτοπούλου Ελένη παρακολούθησε διαδικτυακά  εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το Ίδρυμα Ευγενίδου.

  Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Πληροφοριακή παιδεία» που σκοπός του  είναι να εισαγάγει τους /τις μαθητές/τριες στη μεθοδολογία έρευνας, να τους/τις βοηθήσει να κατανοήσουν την αναγκαιότητα χρήσης και συνδυασμού πληροφοριών από ποικιλία πηγών πληροφόρησης, όπως και να αναπτύξουν δεξιότητες που απαιτούνται για να καταστούν πληροφοριακά εγγράμματοι.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link

https://www.eef.edu.gr/el/programme/pliroforiaki-paideia-gia-mathites-gymnasiou-kai-lykeiou/

 Επίσης  παρακολούθησε το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε στον πλανήτη Άρη online;». Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος ήταν η εξοικείωσή των συμμετεχόντων/ουσών με τις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις των διαστημικών αποστολών και οχημάτων στον πλανήτη Άρη, η κατανόηση θεμάτων που συνδέονται με τα χαρακτηριστικά του πλανήτη, όπως και η καλλιέργεια δεξιοτήτων αξιολόγησης και εντοπισμού της κατάλληλης πληροφορίας σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link

https://www.eef.edu.gr/el/programme/pame-ston-planiti-ari-online/

Φωτογραφίες από την παρακολούθηση των προγραμμάτων.

IMG_20211102_102147

IMG_20211102_105555

IMG_20211102_111014